13 Mayıs 2010 Perşembe

Kitap Okumanın Ödülü


Kitap Okumanın Ödülü; “Safranbolu-Kastamonu-Amasra Kültür Gezisi”


Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri tarafından gerçekleştirilen 6. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması sonucunda, ilk üç dereceyi alan bilgi evleri üyeleri, ödül olarak kazandıkları “Safranbolu-Kastamonu-Amasra Kültür Gezisi”nde, tarih ve kültür dolu bir hafta sonu geçirdiler.



30 Nisan – 2 Mayıs 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kültür Gezisi’ne, dört farklı grupta ilk üç dereceyi alma başarısı gösteren üyeler, ailelerinden iki kişi ile birlikte katıldı. Toplamda 39 kişinin katıldığı gezide üyeler, aileleriyle birlikte, tatil tadında bir kültür gezisi yapmış olmanın keyfini yaşadılar.

30 Nisan Cuma sabahı yola çıkan grup sırasıyla, Safranbolu, Kastamonu ve Amasra’yı doyasıya gezdikten sonra 2 Mayıs Pazar akşamı İstanbul’a geri döndü. Konaklama, yemek ve gezi yerleri ücretleri olmak üzere tüm masrafların Zeytinburnu Belediyesi tarafından
karşılandığı gezide, gruba iki ayrı rehber de eşlik etti. 40 gün boyunca kitap okuyarak hak ettikleri başarı sonucu kazandıkları ödül sayesinde üyeler, ülkemizin güzelliklerinin, kültürünün ve tarihinin bir bölümünü yakından tanıdıkları bir hafta sonu gezisinde, başarılarının tadını çıkardılar. Tarihi Safranbolu Konakları’ndan Yörük Köyü’ne, Şerife Bacı Anıtı’ndan Amasra Kalesi’ne kadar, gezilen yerlerdeki tarihi mirasın adım adım izini süren üyeler, gezdikleri yörelerin geleneksel yemeklerinin de tadına bakma fırsatı bulabildiler.

Tarihi ve kültürel mirasa önem veren ve onu tüm halka tanıtma çabası içerisinde olan Zeytinburnu Belediye Başkanı Sayın Murat Aydın, kitap okumak gibi güzel bir eylemin, katılımcılarına kazandırdığı 6. Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Kültür Gezisi’yle, “Tarih gezerek ve görerek öğrenilir.” felsefesinin bir kez daha hayat bulmuş olmasından dolayı memnuniyet içerisinde olduklarını dile getirdi. Buram buram kültür ve tarih kokan bir geziye katılmanın mutluluğunu yaşayan bilgi evi üyeleri de, katıldıkları anlamlı yarışma ve karşılığında gelen bu güzel ödül için Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’a teşekkürlerini ilettiler. Böyle bir yarışmanın ve ödülünün güzelliğini yaşayan üyeler ve yakınları şimdiden, önümüzdeki yıl yapılacak kitap okuma yarışmasında yerlerini alacaklarını belirttiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder