28 Mayıs 2010 Cuma

Empati Sağlıklı Toplumun Anahtarıdır


Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu, sosyal yaşamda insanların birbirlerini daha iyi anlamalarının sağlıklı bir toplum oluşmasını sağlayacağını söyledi.


Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde sosyal sorumluluk projeleri kapsamında öğrencilere ve öğretim görevlilerine yönelik "İletişim Becerileri" konulu konferans düzenlendi. EÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu'nun konferansında öne çıkan nokta aktif dinleme, farkındalığı artırmak ve empati oldu.


Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu, Diş Hekimliği Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerine yönelik psikolojik çözümlemeler ve anlatımlarda bulunurken katılımcılara küçük bir test yaparak aktif dinleme konusunda bir örnek sundu. Salondaki dinleyicilerden, dik oturmalarını ve kendisi üç dediğinde el çırpmalarını isteyen Yrd. Doç. Dr. Koyuncu; iki dediği anda salondan alkış sesi yükselmesi üzerine bu küçük testte dahi aktif dinlemenin öneminin ortaya çıktığını söyledi.

Empati konusuna da değinen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu, sosyal yaşamda insanların birbirlerini daha iyi anlamalarının sağlıklı bir toplum oluşmasına katkıda bulunacağını söyledi. "İnsan ilişkilerinde en önemli şey empatidir. Bu insan ilişkilerinde başarıya giden anahtardır." diyen Koyuncu, bunu şöyle açıkladı: "Birisinin bizi dinlemesi, anlaması ve o anki duygularını paylaşması bizi rahatlatır."


Konferansın sonunda EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Alev Çınsar, bilgi ve birikimini katılımcılarla paylaştığı için Yrd. Doç. Dr. Mehmet Koyuncu'ya teşekkür belgesi sundu.


(CİHAN)


kaynak için*

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder