3 Mayıs 2010 Pazartesi

Dünyada En Çok Psikolojik Hastalıklar için Para Harcanıyor

Prof. Dr. Çengel: Dünyada En Çok Psikolojik Hastalıklar için Para Harcanıyor.

ABD Nevada Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yunus Çengel, İnsanların En Çok Para Psikolojik Rahatsızlıkları İçin Para Harcadığını Belirtti.
ABD Nevada Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yunus Çengel, insanların en çok para psikolojik rahatsızlıkları için para harcadığını belirtti.

Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) İzmir Şubesi, "Değişik
Pencereden İnsan, Kadın ve Erkek" konulu bir seminer düzenlendi. ABD Nevada Üniversitesi'nden Prof. Dr. Yunus Çengel'in verdiği seminere TÜTEV üyeleri, aileleriyle birlikte katıldı. Çengel, insanların en çok para psikolojik rahatsızlıkları için para harcadığını belirterek, "ABD geçen yıl buna 250 milyar Dolar harcadı." d



Açılış konuşması yapan TÜTEV İzmir Şube Başkanı Ahmet Işık, kadın ve erkek olarak insanı değişik bir bakış açısından dinleyeceklerini söyledi. Işık, "İnsan, kainatın ilk ve başka bir açıdan son meyvesidir. Kainatın yaratılış sebebi insan, kadın ve erkek olarak iki objeden meydana geliyor. Değerli hocamız Prof. Dr. Yunus Çengel, insanın nasıl daha ve huzurlu olacağı üzerinde duracak. Bize bir ailenin mutluluk reçetesini sunacak." şeklinde konuştu.



Prof. Dr. Çengel, maddede hayat, şuur, görme ve bilme gibi özelikler olmadığının altını çizdi. Mutluluk reçetesinin insanın ne olmadığını anlatarak meydana çıkacağını, insanların hayvanlarla mukayese edilmesi gerektiğini belirten Yunus Çengel, mutlu olamayanlara da değinerek, dünyadaki insanlar için en büyük ve en çok para harcanan problemin psikolojik dertler olduğunu vurguladı. İnsanın ruhuyla mutlu olduğunu anlatan Çengel, "Fizik âlemi, gayb âleminin üstüne örtülmüş tüldür. Esma da varlıkların gerçek mahiyetidir. Hayatı yalnızca enerji olarak değerlendiremezsiniz. İnsanların mutlu olabilmesi için madde ve mana birlikte ele alınmalıdır. Mutluluk, mananın gıdasını vermekle elde edilir. Buna karşılıklı saygıyı da ilave etmek gerekir." dedi. (CİHAN) (Cihan Haber Ajansı)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder