30 Nisan 2010 Cuma

Katsayı çıkmazı nihayet çözüldü

Etiketler: katsayı, katsayı meselesi, lys, lys sınavı, ygs, YGS - LYS, ygs sınavı 2010 yılında YGS ve LYS sınavına girecek öğrenciler haklı olarak isyan etmekteler. Aylara hatta haftalara göre değişen sistemler yüzünden motivasyonları bozuldu. Biz rehber öğretmenlerde değişen bu sistemleri öğrencilerimize nasıl anlatacağız konusunda sıkıntılar yasadık.2009 yılında önce sınavsız geçişi kaldırdılar ve tüm meslek lisesisin de okuyan öğrencilere ?unutmayın artık sınavsız geçiş kalktı? dedik. Aradan kısa bir süre geçti. Tekrar bir açıklama geldi. Teknik sebeplerden dolayı sınavsız geçiş 2010 yılında da uygulanacak dediler. Bizler tekrardan öğrencilerimize sınavsız geçiş geri geldi dedik.



Sonra katsayılar açıklandı.0.15 alan içi 0.13 alan dışı tercihlerde kullanılacak dediler.Mahkemeye gidildi.Danıştay bu katsayıyı reddetti. Sonra bir daha mahkemeye gidildi?.vs vs vs?.

Uzatmayalım az önce gelen habere göre artık katsayımız belli oldu:

Alan içi tercihlerde : 0.15

Alan dışı tercihlerde ise : 0.12

Olarak netlik kazandı?

Bir bucuk milyon kişinin girmiş olduğu ve aileleri ile hesap edersek yaklaşık on milyon bir kitleyi ilgilendiren bu sınav hem öğrencileri hem de aileleri yakından ilgilendiriyor.


Son olarak öğrencilerimize şunları söylemek istiyorum. Katsayılar, rakamlar, çarpılacak olan puanlar önemli ancak hepsinden daha önemli bir şey var: o da hangi sistem gelirse gelsin hiçbir sistem başarısız ve çalışmayan öğrencinin lehine, yararına olamaz. Bunu unutmayın. Siz var olan derslerinize ve konularınıza çalışın. Hangi dersten ne kadar soru çıkacağı malum ortada?



Hepinize başarılar dilerim?



Nevzat özer



Psikolojik danışman ve rehber öğretmen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder